HPV (Human Papiloma Virus) - Андреевски-алоевера

HPV (Human Papiloma Virus)

Како да го одстраните на природен начин?

Што е ХПВ инфекција?

Гениталната HPV (Human Papiloma Virus) инфекција е полово пренослива болест предизвикана од хуман папилома вирусот.

Името се однесува на група вируси со повеќе од 100 типови, од кои повеќе од 30 се полово преносливи.

Кај повеќето кои се инфицирани од ХПВ не се јавуваат никакви симптоми, а инфекцијата поминува сама од себе.

Типовите на вирусот кои покажуваат сериозни абнормалности на пап тестовите се нарекуваат „типови од висок ризик“.

Инфекцијата од овие типови може да доведе до развој на карцином на грлото на матката, вулвата, анусот или пенисот.

Другите типови на ХПВ кои обично не предизвикуваат некои посериозни цитолошки нарушувања ги нарекуваме типови од „низок ризик“.

Како се пренесува гениталната ХПВ инфекција?

Секое лице кое некогаш имало генитален контакт со лице кои е инфицирано од ХПВ може да е зафатено од оваа инфекција.

Ова се однесува и на мажите и на жените кои можат инфекцијата и натаму да ја пренесуваат без да бидат свесни за тоа.

Типовите на ХПВ кои го инфицираат гениталниот состав примарно се шират по пат на полово пренесување.

Ретко се случува инфекцијата да се пренесе од мајката на детето по пат на вагинално породување.

Кои се симптомите и знаците на ХПВ инфекција?

Повеќето од носителите на ХПВ воопшто не знаат дека се инфицирани.

Вирусот живее во кожата или во слузокожата и обично не покажува никакви симптоми.

Кај некои луѓе се јавуваат кондиломи или промени кај грлото на матката, вулвата, анусот или пенисот.

Кондиломите се јавуваат во вид на меки, влажни, издигнати, рамни или папиломатозни, поединечни или повеќе творби со розова или црвена боја.

Тие можат да се појават и по неколку недели од половиот контакт со инфицираното лице.

Методите на отстранување вклучуваат апликација на креми од страна на пациентот или разни методи кои ги одредува доктор.

Ниту еден тераписки метод не е генерално подобар од некој друг, ниту, пак, е идеален за сите случаи на ХПВ.

Како се дијагностицира?

Кај жените ХПВ инфекција се дијагностицира преку пап тест.

Исто така, постојат и специјални тестови за утврдување на присутноста на вирусот во организмот.

Кај машките сè уште не постои соодветен тест за дијагноза на ХПВ инфекцијата.

Која е поврзаноста меѓу ХПВ и карцином на грлото на матката?

Сите типови на HPV (Human Papiloma Virus) можат да покажат благи промени во пап тестот без сериозни последици, но некои од нив можат, во ретки случаи, да доведат до карцином на грлото на матката.

Од друга страна, кај многу мал број жени ХПВ инфекција се задржува подолг период, и како таква таа претставува ризик за развој на карцином на грлото на матката.

Со редовни гинеколошки прегледи навреме се утврдуваат почетните промени на грлото на матката и се почнува соодветен третман.

За тоа колку е важен редовниот пап тест, доказ се жените кои се жртви на канцер на грлото на матката само поради нередовно тестирање.

Како да се заштитиме од ХПВ?

Да се откажеме од срамот и незнаењето како главни причинители на порастот на полно преносливите болести.

Не прифаќајте односи без заштита (кондом).

Задолжително инсистирајте да партнерот користи кондом и при орални односи.

Личната хигиена на полните органи одржувајте ја максимално.

Во никој случај немојте да користите долна облека или пешкир од својата другарка пријателка и слично.

Првиот преглед кај гинеколог треба да следи во рок на 3 до 6 месеци рачунајќи од првиот однос.

Појавата на вагинален исцедок со чешкање, мирис познат како бело прање е првиот сигнал за да се јавите кај вашиот гинеколог.

Третман за ХПВ со природна имунотерапија

Исклучително позитивен ефект се постигнува со Forever Aloe Berry Nectar, пијалок кој има докажано антибактериско и антивирусно дејство на телото.

Aloe Berry Nectar делува успешно во лекувањето на HPV (Human Papiloma Virus) во комбинација со:

  • Herbal Blossom Tea (чај од цвет од алое)
  • Aloe Vera Gelly (кремата се аплицира во грлото на матката)
  • Aloe Lips Balm ( се нанесува директно на кондиломи или херпес )

Нарачајте Алое Вера Гел Forever Living Products од вашата земја

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

Достава во рок од 2 дена!

Напомена:

Оваа интернет страница е независен деловен соработник на компанијата Forever Living Products.


Сите препорачани производи на оваа страница се составени врз основа на долгогодишни искуства на нашите корисници, и не се замена за препорачана медицинска терапија.


Споменатите додатоци во исхрана на оваа интернет страница не се надоместок или замена на урамнотежена исхрана.

 

Напишете одговор

Нема да ја објавиме вашата email адреса.