Емоционална интелигенција – клуч за тимска работа

Емоционална интелигенција – клуч за тимска работа

Што е емоционална интелигенција?

Емоционална интелигенција е способност да ги контролирате и употребувате вашите емоции во конструктивни и продуктивни цели.

Таа е основа за да бидете одличен лидер и да градите успешни врски со луѓето околу вас.

Емоционалната интелигенција е вашата способност ефикасно да комуницирате.

Потпирајќи се на сопствената интуиција, притоа инспирирајќи ги другите на начин што нема да „излегувате од колосек“ кога ќе се вознемирите во текот на некоја напната ситуација, туку ќе реагирате пристојно.

TeamExtremePro
дел од нашиот Тим TeamExtremePro

Постојат 5 категории на емоционална интелегенција

Свесност – клуч за тимска работа

Способност да се препознае одредена емоција додека се појавува е клучот за добрата емоционална иннтелигенција EQ.

Развивањето на свесност подразбира вклучување на сопствените чувства.

Доколку правилно ги оцените своите чувства тогаш добро можете да ги менаџирате.

За добро да ги менаџирате добро е да ги развиете овие две вештини:емоционална свесност и самодоверба.

Самоконтрола – клуч за тимска работа

Често доживувајки одредени емоции не е возможно нивно котролирање во целост.

Иако моментално одередени емоции не можеме да ги контролираме.

Сепак ние ја имаме контролата колку долго една емоција ќе трае преку користење на техники за промена на негативните емоции во позитивни емоции (лутина, гнев, анксиозност, депресија..)

Ова значи дека при вакви состојби ние одлучуваме колку долго ќе дозволиме нагативните емоции да не обземат.

Затоа при вакви ситуации, позитивните промени и чувства се одличен начин за подобрување на овие емоционални состојби.

Мотивација – клуч за тимска работа

За да се мотивирате себе за да постигнете нешто потребно е поставување на јасни цели и позитивен став кон нештата и работите.

Иако можеби ќе бидете наклонети кон позитивни или пак негативни ставови, можете да научите со доволно труд и желба.

Доколку согледате дека чувствувате негативни емоции во моментот додека се случуваат можете да ги пренасочите кон позитивна насока со цел постигнување на вашаите цели.

Доколку сте спремни за тимска работа со единсвениот Тим на Балканските простори контактирајте не за повеќе детали околу работата на следниов линк!!!

Нарачајте Алое Вера Гел Forever Living Products од вашата земја

 

UK USAAUSTRALIA
CANADACZECHGREECE
LUXEMBOURGBELGIUMSPAIN
NEW ZEALANDNORTHERN IRELANDNETHERLANDS
IRELANDSLOVAK REPUBLICPORTUGAL

Достава во рок од 2 дена!

Напомена:

Оваа интернет страница е независен деловен соработник на компанијата Forever Living Products.


Сите препорачани производи на оваа страница се составени врз основа на долгогодишни искуства на нашите корисници, и не се замена за препорачана медицинска терапија.


Споменатите додатоци во исхрана на оваа интернет страница не се надоместок или замена на урамнотежена исхрана.

 

Напишете одговор

Нема да ја објавиме вашата email адреса.